Ten Hag gelooft zijn ogen niet: "Een grote fout van de VAR"

Ten Hag gelooft zijn ogen niet: "Een grote fout van de VAR"

22 april 2021 – Erik ten Hag vindt het onbegrijpelijk dat het doelpunt dat Davy Klaassen maakte tegen FC Utrecht niet werd goedgekeurd door de arbitrage. De middenvelder van Ajax leek na een uur de 1-1 op het scorebord te zetten, ware het niet dat de grensrechter zijn vlag in de lucht stak. Het doelpunt leek alsnog door te gaan toen uit de herhaling bleek dat Klaassen geen buitenspel stond, maar de beslissing van de grensrechter werd gesteund door de VAR.

Door de kleine marge steunde video-arbiter Clay Ruperti het besluit van de grensrechter. "Dit is een grote fout van de VAR", vertelde Ten Hag voor de camera van ESPN toen hij de beelden te zien kreeg. "Ik kan niet anders dan vaststellen dat het een doelpunt was. Deze beelden zijn duidelijk en als dit is wat de VAR heeft gezien, dan had er een andere beslissing genomen moeten worden."

Lees ookEen arbitrale dwaling? VAR keurt doelpunt Klaassen niet goed

Ajax bleef tegen FC Utrecht steken op een 1-1 gelijkspel. Het spel van zijn ploeg in de eerste helft beviel Ten Hag allerminst. "We speelden ver onder ons niveau. De organisatie stond niet goed. Ik heb een aantal opties aangedragen, maar het duurde allemaal te lang. In de rust hebben we het kunnen omzetten en corrigeren. Desalniettemin hadden wij op voorsprong moeten komen. Tadic kreeg een kans en Kudus had de bal op Neres moeten geven. Zij komen op 1-0 uit een ingooi, dat mag nooit gebeuren. Ook aan de bal was het niet goed."

Ten Hag vond dat zijn spelers een slechte instelling hadden. "Na het vieren (van het winnen van de KNVB Beker, red.) moet je de knop omzetten. Dat gaat niet op 99 procent. We moeten niet klagen, maar goed geconcentreerd voetballen en de goede keuzes maken. De tweede helft heb ik een goed Ajax gezien en kwam Utrecht er niet meer aan te pas. De wissels, Klaasssen en Antony, hadden een goede impuls."

gerelateerd