Rode kaart Gosens komt Atalanta duur te staan bij Roma

22 april 2021, 20:29   Bijgewerkt: 22 april 2021, 20:36

Atalanta heeft donderdagavond een puntje overgehouden aan het bezoekje aan AS Roma. De gasten uit Bergamo leken op weg naar een knappe overwinning, maar een rode kaart voor Robin Gosens gooide roet in het eten. Desondanks blijft Atalanta hard op weg richting het hoofdtoernooi van de Champions League, terwijl Roma aan de bak moet in Europees voetbal te halen.

In het Stadio Olimpico verschenen twee Nederlanders aan de aftrap. Rick Karsdorp had een basisplaats bij Roma, terwijl Marten de Roon mocht beginnen aan de kant van Atalanta. De geblesseerde Hans Hateboer was niet van de partij en Sam Lammers bleef de gehele wedstrijd op de bank namens de bezoekers. De Duitse Nederlander Gosens pakte zowel voor als na de rust een hoofdrol in de topwedstrijd, al was dat niet in beide gevallen positief.

Halverwege de eerste helft was de linkervleugelverdediger namelijk van grote waarde. Hij zette de bal vanaf links strak voor richting Ruslan Malinovskyi, die in de zestien van Roma koel bleef en de 0-1 achter Pau López schoot. Na de thee werd Gosens echter de grote schlemiel van de ploeg uit Bergamo. De ex-speler van Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo pakte in zeven minuten tijd twee gele kaart en moest vroegtijdig gaan douchen.

Met een mannetje meer rook Roma bloed en de gastheer werd al snel beloond met de gelijkmaker. Een schuiver van Bryan Cristante werd niet goed ingeschat door Pierluigi Gollini en verdween zomaar in de verre hoek. Daarna kreeg Edin Dzeko nog een kansje om Roma naar een driepunter te schieten en greep Gollini in de absolute slotfase nog uitstekend in op een inzet van Carles Pérez. De wedstrijd eindigde vervolgens nog met tien tegen tien. Roger Ibañez kreeg in extremis ook nog twee gele kaarten.

Ondanks het gelijkspel blijft Atalanta het uitstekend doen in de strijd om tickets voor de Champions League. De manschappen van trainer Gian Piero Gasperini hebben al 65 punten verzameld en bezetten de derde plek van de Serie A. Roma zal in de slotfase van de competitie aan de bak moeten om de top vier te bereiken. De club uit de hoofdstad heeft 55 punten en staat tien punten achter nummer vier Juventus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen