Zlatan Ibrahimovic (39) stelt pensioen met een jaar uit

Zlatan Ibrahimovic (39) stelt pensioen met een jaar uit

22 april 2021 – Zlatan Ibrahimovic weet van geen ophouden. De 39-jarige Zweedse spits is ook volgend seizoen in het shirt van AC Milan te bewonderen. De speler en club hebben een akkoord bereikt over een contract tot de zomer van 2022.

Ibrahimovic keerde in januari 2020 terug bij AC Milan. Aanvankelijk werd er getwijfeld of de Zweedse ster het niveau nog wel aankon, maar die twijfels verdwenen razendsnel. In het afgelopen anderhalf jaar heeft Ibrahimovic laten zien dat in zijn geval leeftijd slechts een getal is. Op 3 oktober viert hij zijn veertigste verjaardag, wat betekent dat hij het overgrote deel van het volgende seizoen veertiger zal zijn.

Sinds zijn terugkeer in Italië was Ibrahimovic goed voor 25 doelpunten in 35 optredens in de Serie A. Met name in de eerste wedstrijden van het huidige seizoen was de spits op schot: na acht duels stond de teller op tien doelpunten. Een maand geleden maakte de spits zijn rentree in de nationale ploeg van Zweden, waarmee hij deze zomer actief is op het EK. Door een schorsing en blessure is Ibrahimovic sinds 10 april niet meer in actie gekomen. 

Ibrahimovic begint na de zomer aan zijn 23ste seizoen als profvoetballer. Hij begon zijn loopbaan bij Malmö FF en kwam via Ajax terecht in Italië, waar hij voor Juventus en Inter speelde. Daarna stond de spits op de loonlijst bij FC Barcelona, AC Milan (eerste periode), Paris Saint-Germain, Manchester United en Los Angeles Galaxy om in 2020 terug te keren in Milaan.

gerelateerd