Janssen treft oud-ploeggenoot Haller: "Mes tussen de tanden"

22 april 2021, 12:50

In de wedstrijd tegen koploper Ajax komt FC Utrecht-aanvoerder vanavond tegenover oud-ploeggenoot Sébastien Haller te staan. De verdediger kent de spits nog goed en weet dan ook wat hem te wachten staat. Voorafgaand aan het duel weet hij precies te vertellen hoe hij Haller wil bestrijden.

In gesprek met RTV Utrecht stelde Janssen dat de duels tussen de twee 'met het mes tussen de tanden' gespeeld gaan worden. "Je weet dat je superscherp moet zijn. Maar het is niet alleen Haller. Het worden wel directe duels, maar ze gaan het voornamelijk over de grond proberen. Dan kan hij met zijn fysiek het laatste zetje geven. We moeten proberen om hem te slim af te zijn."

"Hij heeft er een hekel aan als je probeert voor te dringen", weet Janssen. "Dat vraagt scherpte. Als je de pass leest en net voor hem bent bijvoorbeeld, maar dat kan ook een gevaar zijn, omdat hij zijn imposante lichaam erin kan zetten. Dat soort details zullen belangrijk zijn. Maar ook de lopers om hem heen moeten we bespelen." 

Met trainer Erik ten Hag treft Janssen nog een oude bekende, al zegt dat de aanvoerder minder. "Hij is al een tijdje weg hier. Zijn speelwijze is veranderd en geëvolueerd." Wel is Janssen onder de indruk van wat zijn oud-trainer bij Ajax presteert. "Hij laat al twee, drie jaar zien dat hij een team kan formeren dat heel succesvol is. Ajax is een heel compleet team, met een goede mentaliteit. Zeker als je na een nederlaag in Rome vrij eenvoudig de bekerfinale wint. Dat heeft Erik prima voor elkaar."

Na die bekerfinale gaat Ajax op jacht naar de volgende prijs, want het kan op zeer korte termijn al de schaal omhoog houden. Als het aan Janssen ligt, duurt dat nog even. "Ik hoop dat we roet in het eten kunnen gooien in het aanstaande kampioensfeest. Maar we zijn ook bezig met onze eigen weg en hebben nog een paar punten nodig om de play-offs veilig te stellen. En we willen nog steeds graag zesde worden", aldus de aanvoerder van de huidige nummer zeven van de Eredivisie. De wedstrijd begint vanavond om 18:45 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen