Memphis haalt uit naar Frappart na bekeruitschakeling

22 april 2021, 09:35   Bijgewerkt: 22 april 2021, 10:04

Memphis Depay was na de bekeruitschakeling met Olympique Lyon niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Stéphanie Frappart. Tijdens de wedstrijd tegen AS Monaco speelde zij een hoofdrol door liefst zeven gele en twee rode kaarten (waarvan één voor trainer Rudi Garcia) te trekken. Een tienkoppig Lyon verloor uiteindelijk met 0-2. 

Al halverwege de eerste helft zag Memphis trainer Garcia weggestuurd worden, waarna aan het begin van het tweede bedrijf ook ploeggenoot Sinaly Diomandé zijn tweede gele kaart ontving. De aanvaller zelf ging later ook nog op de bon voor een vermeende schwalbe. Door die kaart is hij mogelijk geschorst voor het competitieduel tegen Lorient op 9 mei. Na afloop uitte hij zijn onvrede via social media. 'Ik kan deze kwartfinale maar niet begrijpen', schreef hij. 'Erg teleurstellend en allesbehalve eerlijk!'

Ook trainer Rudi Garcia haalde na afloop al uit naar de scheidsrechter. 'Het is een onverdiende uitschakeling. We hadden ons vanavond moeten kwalificeren. We hadden wat pech door het houtwerk een aantal keer te raken en er waren ook wat beslissingen tegen ons', werd hij geciteerd door de club zelf. 'De arbitrage was niet op het niveau van de twee teams. Een aantal beslissingen was nadelig voor ons.'

Daarmee doelde hij op onder meer de kaart voor Memphis. 'Hij kreeg geel voor een schwalbe terwijl er een overtreding werd gemaakt. Dat onze aanvoerder hiervoor mogelijk een schorsing staat te wachten is niet eerlijk. De belangen waren groot en er stond veel spanning op deze wedstrijd."

Frappart haalde dit seizoen al geregeld het nieuws, omdat zij als eerste vrouwelijke scheidsrechter wedstrijden in onder meer de Champions League en de Europa League toegewezen kreeg. Ook floot zij enkele interlands, waaronder het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Letland (2-0). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen