Amerikanen eisen hervormingen en halen uit naar ADO-bestuur

22 april 2021, 08:21

De overname van ADO Den Haag door het Amerikaanse World Soccer wordt vooralsnog van binnenuit tegengehouden. Dat meldde Omroep West na een persbericht van de investeringsmaatschappij zelf. World Soccer zou eisen dat de structuur van de organisatie wordt gewijzigd, waar het bestuur zich tegen keert. 

World Soccer Holdings schrijft rond te zijn met huidige eigenaar United Vansen over een overname van 95,1 procent van de aandelen. Wel moet in de structuur van ADO iets veranderen om de overname door te laten gaan. De vereniging HFC, dat het gouden aandeel in handen heeft, zou een open vereniging moeten worden. Daarnaast wil de maatschappij Stichting Toekomst ADO opheffen. 

De maatschappij schreef: 'Op dit moment heeft ADO Den Haag een structuur waarin de grootaandeelhouder weinig controle heeft over wat er gebeurt in de club. De directie moet verantwoording afleggen aan verscheidene belangengroepen binnen de club en heeft vaak toestemming nodig van verschillende belangengroepen om beslissingen te nemen.'

'De eerdergenoemde Vereniging HFC is een kleine exclusieve en besloten vereniging, waar men enkel op uitnodiging lid van kan worden en heeft samen met de Stichting Toekomst ADO een machtige stem in de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering en in de Raad van Commissarissen.' Om de gewenste wijzigingen door te kunnen voeren, moet op korte termijn een vergadering plaatsvinden, waarin de bestuursleden hiermee akkoord moeten gaan. 

Kort geding

Het Amerikaanse persbericht verscheen op de ochtend waarin ook een kort geding op het programma staat. ADO sleepte de huidige eigenaar United Vansen voor de rechter, omdat de club vond dat het nog recht had op twee miljoen euro van de Chinese grootaandeelhouder. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen