Echte clubliefde: Asamoah in tranen na degradatie Schalke 04

Echte clubliefde: Asamoah in tranen na degradatie Schalke 04

21 april 2021 – Schalke 04 degradeerde dinsdag voor het eerst in 33 jaar uit de Bundesliga. Gerald Asamoah kon zijn tranen niet bedwingen toen eenmaal het doek was gevallen. In een interview dat hij na de wedstrijd gaf, werd duidelijk hoe bijzonder zwaar de degradatie de teammanager valt.

Asamoah speelde tijdens zijn actieve carrière tussen 1999 en 2010 en tussen 2013 en 2015 voor Schalke. Daarna bleef hij in diverse functies werkzaam bij de club uit Gelsenkirchen. Dit seizoen zal ongetwijfeld zijn zwaarste bij de club zijn geweest. Woensdag degradeerde de club na een 1-0 nederlaag bij Arminia Bielefeld. Na de wedstrijd verscheen Asamoah voor de camera, waar hij op emotionele wijze uitlegde waarom de degradatie zo pijn doet. "Voor mij persoonlijk is dit heel erg. Ik heb zoveel aan de club te danken en als het dan zover is dat je volgend seizoen niet in de hoogste divisie speelt, dan is dat moeilijk", zei de huilende voormalig aanvaller.

"Ik kan het nog niet geloven. Dit was te verwachten, maar het is moeilijk. Heel moeilijk", aldus de teammanager, die op dat moment nog niet zijn arm om een van de spelers had geslagen. "Ik was eerst bezig met mijn eigen emoties. Ik kon niemand troosten omdat ik het zelf eerst moest verwerken. Ik weet dat enkele spelers huilend in de kleedkamer zitten. Maar ik zeg eerlijk, het is onze schuld dat we in deze situatie zitten. Ieder moet voor zichzelf nagaan of hij er alles aan gedaan heeft om voor Schalke te voetballen. En als je hier staat is het moeilijk te geloven dat iedereen dat gedaan heeft."

Asamoah hoopt dat het verblijf op het tweede Duitse niveau beperkt blijft tot één seizoen. "We weten wat ons te wachten staat, we weten wat we moeten doen. Nu moeten we alles analyseren en kijken welke karakters we nodig hebben in de 2. Bundesliga. We weten wat ons daar te wachten staat, net zo'n wedstrijd als vandaag, een strijd. En dan hebben we karakters nodig die dat aankunnen. We zijn daar al mee bezig en ik hoop dat we er alles aan gaan doen om volgend jaar weer in de Bundesliga te spelen."

gerelateerd