Agnelli komt met zondebok voor klappen Super League

Agnelli komt met zondebok voor klappen Super League

21 april 2021 – De lancering van de Super League is een enorme deceptie geworden en daarvoor heeft Andrea Agnelli al snel een dader gevonden: Boris Johnson. Volgens de preses van Juventus is de Engelse premier verantwoordelijk voor het feit dat de boel uiteindelijk geklapt is. De dreigementen van Johnson zouden hebben geleid tot het vertrek van de zes Premier League-clubs.

Dat vertelt Agnelli in de Italiaanse media. "Zijn inmenging heeft ervoor gezorgd dat de zes Engelse club zich hebben teruggetrokken uit het project", bezweert Agnelli over Johnson. Enigszins opmerkelijk was wel dat Manchester City veel eerder uit de Super League stapte dan de andere vijf clubs. Die sneeuwbal zorgde er uiteindelijk voor dat het hele project mislukte: alleen FC Barcelona en Real Madrid hebben zich formeel nog niet uitgeschreven.

Juventus deed dat wel in een officieel statement, maar daarin gaf het anderzijds ook aan dat de vernieuwingen in het voetbal nodig blijven om het hoofd boven water te houden én stappen te kunnen blijven maken. Een tekst die duidelijk uit de koker van Agnelli komt, want achter die woorden staat hij grotendeels nog steeds. "We zouden er de beste competitie van hebben kunnen maken. Iets dat het voetbal nog steeds nodig heeft", stelt hij.

Dat het project uiteindelijk geen doorgang meer vindt, heeft volgens hem weinig te maken met de interesse vanuit andere clubs. "Want binnen 24 uur hebben heel veel clubs contact opgenomen met mij. Ik ga niet zeggen welke en hoeveel. Maar er was veel interesse, of ze moeten allemaal hebben gelogen", aldus Agnelli, die de actie zelf niet heel fraai vond van de twaalf clubs. "Maar dat is nou eenmaal de aard van de voetbalbranche."

Lees ookAgnelli bevestigt snel Super League-eind: "Niet doorgaan"