Almere City FC
0 – 4
NEC

Van der Sar wordt geopperd bij United als opvolger Woodward

Van der Sar wordt geopperd bij United als opvolger Woodward

21 april 2021 – Manchester United's vice-voorzitter Ed Woodward kondigde dinsdagavond zijn afscheid aan bij de Premier League-club. Aan het einde van dit kalenderjaar dan vertrekt hij definitief van het pluche en een van de kandidaten die wordt genoemd om hem op te volgen, is Edwin van de Sar (50). Momenteel is hij actief als algemeen directeur Ajax, maar werd eerder ook al eens gelinkt aan een dienstverband bij The Red Devils.

Op het lijstje van Manchester Evening News staat alleen de naam van Van der Sar: hij is in hun ogen dé favoriet om Woodward op te volgen. 'Niet alleen vanwege zijn verleden bij Manchester United, maar ook vanwege zijn successen in vergelijkbare rollen in de voetbalwereld', weet het Engelse medium. In het artikel worden dus geen andere namen genoemd: zij zien de Ajax-directeur als voornaamste kanshebber.
 
Ook op social media werd de naam van Van der Sar door enkele fans geopperd. The Athletic-journalist Laurie Whitwell ziet hem eveneens als de beste optie, maar denkt dat Manchester United toch een andere keuze zal maken. "Het zou me verbazen als ze toch voor de route Van der Sar kiezen", sprak de journalist in een online programmma. De voormalig keeper is sinds 2016 in de Johan Cruijff Arena actief als algemeen directeur.

Lees ook: Manchester United bevestigt vertrekt vice-preses Woodward

Pijnlijk vertrek Woodward
In de Engelse media werd woensdag overigens wel duidelijk dat het vertrek van Woodward wel degelijk iets te maken had met de komst van de Super League. The Times schrijft bijvoorbeeld dat de vice-voorzitter fel tegen de competitie was en dat de druppel was die de emmer deed overlopen. Eigenaar Joel Glazer heeft hem zelfs nog gevraagd in elk geval voor even aan te blijven of zijn afscheid niet dinsdag al aan te kondigen, maar kon Woodward niet meer op andere gedachten krijgen.

gerelateerd