Ten Hag voelt mee met Onana: "Vreselijke situatie waarin hij zit"

Ten Hag voelt mee met Onana: "Vreselijke situatie waarin hij zit"

21 april 2021 – Andre Onana maakte afgelopen weekend geen deel uit van de groep Ajacieden die de bekerwinst kon vieren. Omdat de doelman, die overigens uiteindelijk geen minuut keepte in de KNVB Beker, een dopingschorsing heeft, mag hij nergens bij aanwezig zijn. Sterker nog: hij mag niet eens contact hebben en in dat kader voelt trainer Erik ten Hag mee met zijn pupil. "Ik vind het vreselijk de situatie waarin Andre zit."

Dat vertelt Ten Hag tegenover Het Parool over de keeper. "Ik vind het een belachelijke maatregel dat hij niet met ons mag trainen, niet eens bij ons in de buurt mag komen. Hij is geïsoleerd van de groep", legt de oefenmeester uit. "Ik heb zwaar met hem te doen. Ik stuur af en toe een appje. Officieel mag ik niet met hem praten, al heb ik hem nog wel een paar keer op de club ontmoet toen hij er was voor besprekingen met de clubleiding. Zijn medespelers zullen hem ook weinig of niet zien. We zitten in coronatijd en met onze spelers is afgesproken de sociale contacten tot een minimum te beperken."

Mede daarom was Onana dus niet aanwezig bij het vieren van de KNVB Beker, dat door de spelers grotendeels gebeurde in De Kuip. Dat Onana ook nog altijd niet van de partij mag zijn voor wedstrijden, snapt Ten Hag ook niet goed. "De schorsing zelf vind ik buitensporig: een jaar uitsluiting voor een middel dat niet prestatiebevorderend is", aldus de oefenmeester.

Lees ookExpert: furosemide werkt niet helemaal maskerend meer

Onana kreeg begin 2021 een schorsing van een jaar aan zijn broek vanwege het gebruik van furosemide, een door de UEFA verboden middel. Recent kwam ook naar buiten dat hij zijn tot in 2022 aflopende contract vermoedelijk niet gaat verlengen, ondanks dat de intentie er van beide kanten wel was. Maarten Stekelenburg en Kjell Scherpen namens de honneurs onder het doel van de Amsterdammers over. 

gerelateerd