Super League kondigt indirect einde van de huidige plannen aan

Super League kondigt indirect einde van de huidige plannen aan

21 april 2021 – De Super League is dan toch echt op sterven na dood. Nadat bijna alle Engelse clubs na een gigantische opstand bij de fans besloten om zich officieel terug te trekken, heeft ook Chelsea zich in dat rijtje gevoegd. Daardoor zijn er nog slechts zes clubs over en heeft de organisatie naar buiten gebracht: voorlopig worden de plannen opgeschort, al wordt dat (nog) niet met zoveel woorden gezegd.

Manchester City bracht de sneeuwbal van stoppende clubs aan het rollen, nadat het in een statement het vertrek aankondigde. AC Milan en de Engelse clubs Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur, Arsenal en Chelsea volgden, terwijl Atlético Madrid en Internazionale naar verluidt sterk zijn gaan twijfelen. Real Madrid (Florentino Pérez) en Juventus (Andrea Agnelli) blijven de kar proberen te trekken, maar dat wordt steeds moeizamer.

In een statement laat de organisatie weten dat de opzet van de Champions League nog altijd anders moet en de plannen over de Super League zeker blijven voortbestaan. 'We blijven werken aan een nieuwe opzet, omdat de huidige niet werk', schrijft de Super League, dat ook nogmaals de financiële belangen voor de clubs benadrukt. 'Gezien de huidige omstandigheden, moeten we heroverwegen wat de passende volgende stappen zijn om het project opnieuw vorm te geven.' 

Indirect wordt daarmee het voorlopige einde van de Super League bevestigd door de organisatie, al blijven de plannen op de achtergrond ongetwijfeld smeulen. Naast Real Madrid en Juventus heeft ook FC Barcelona nog geen blijk van afkeuring gegeven aan het hele concept. Omdat dat nog slechts drie clubs zijn, is de definitieve val al na goed 48 uur na de lancering in beeld.

gerelateerd