Bayern en Paris Saint-Germain zeggen 'nee' tegen Super League

20 april 2021, 16:39

De Champions League-finalisten van vorig seizoen, Bayern München en Paris Saint-Germain, zien geen heil in de plannen van de Super League. De topclubs zijn dinsdagmiddag officieel naar buiten getreden met een verklaring, waarin duidelijk wordt dat ze sowieso niet zullen deelnemen aan het toernooi. Met name Bayern is erg stellig tegen de plannen van de twaalf clubs.

"Onze leden en fans zijn tegen de Super League", zegt Bayern-voorzitter Herbert Hainer. "Als Bayern is het onze wens en ons doel om met de Europese clubs te wedijveren in de prachtige en emotionele Champions League. We willen die competitie ontwikkelen, samen met de UEFA. Bayern zegt 'nee' tegen de Super League."

CEO Karl-Heinz Rummenigge sluit zich aan bij die teksten. "Ik wil namens onze directie duidelijk maken dat wij niet willen deelnemen aan de Super League. Bayern is solidair aan de Bundesliga. We vinden het altijd een eer om Duitsland te vertegenwoordigen in de Champions League. We kunnen allemaal onze eindzege in 2020 nog herinneren, dat was zo'n emotioneel moment. Voor Bayern is de Champions League de beste competitie ter wereld."

PSG ook tegen Super League

Net als Bayern was ook Paris Saint-Germain in beeld bij de organisatoren van de Super League, maar ook de Franse grootmacht ziet er geen heil in. President Nasser Al-Khelaïfi heeft dat laten weten in een interview bij RMC. "PSG gelooft erin dat voetbal een sport is voor iedereen", zegt hij. "We moeten beseffen dat we het als club allemaal voor onze fans doen. Dat is echt belangrijk om te onthouden. Wij vinden dat deze plannen gemotiveerd zijn door persoonlijke interesses. Wij opteren ervoor om samen te blijven werken met de UEFA."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen