'Ajax en Ünüvar halen opgelucht adem: schade aan knie valt mee'

19 april 2021, 20:04

De opluchting bij Ajax en aanvaller Naci Ünüvar is groot: de zeventienjarige middenvelder verliet tijdens de ontmoeting met FC Eindhoven (3-0 nederlaag) huilend het veld uit vrees voor een zware knieblessure, maar de schade blijkt uiteindelijk relatief mee te vallen. Ünüvar hoeft in ieder geval niet geopereerd te worden.

Dat melden De Telegraaf en Ajax Showtime. Na een uitgebreid onderzoek in het Amsterdam UMC bleek dat hij geen gescheurde kruisband of meniscus heeft opgelopen. Daarmee kwam hij met de schrik vrij, want voor het herstel van zo'n zware blessure staat doorgaans een periode van negen maanden. De talentvolle aanvaller hield 'slechts' kapselschade aan de knie over.

Daardoor moet Ünuvar ongeveer zes weken geblesseerd toekijken. Dat betekent dat het direct einde seizoen is voor de aanvaller van Jong Ajax. De Keuken Kampioen Divisie is over vier weken toe aan zijn climax. Ünüvar zal er tegen die tijd nog niet bij zijn. De kleine dribbelaar eindigt het seizoen met 29 optredens namens de Amsterdamse belfoten, waarin hij zevenmaal trefzeker was en één treffer voorbereidde.

Ünüvar maakte vorig jaar als zestienjarige zijn officiële debuut voor Ajax. Hij kwam als invaller binnen de lijnen in het bekerduel met Spakenburg. Omdat hij een van de zeven Amsterdamse treffers maakte (uit een strafschop, red.) kroonde hij zich tot de jongst scorende debutant ooit voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen