Officieel: Bayern München keert zich tegen Super League

19 april 2021, 18:02

FC Bayern München heeft in een officieel statement gecommuniceerd dat het niet toe zal treden tot de Super League. Twaalf Europese topclubs willen de handen ineen slaan en een afgesloten competitie creëren, waaruit de vijftien grootste clubs niet kunnen degraderen. De Duitse topclub krijgt veel bijval uit eigen land en Portugal.

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft zich in een officieel statement op de clubwebsite afgekeerd tegen de Super League en zich juist achter de plannen voor de nieuwe Champions League-opzet geschaard. "Wij zijn ervan overtuigd dat de huidige staat van het voetbal garant staat een serieuze basis biedt. Bayern is blij met de hervormingen van de Champions League omdat we geloven dat het de juiste stap is voor de ontwikkeling van het Europese voetbal. De aangepaste voorronde zal bijdragen aan meer spanning en emotionaliteit in de competitie."

"Ik denk niet dat de Super League de financiële problemen van de Europese clubs, veroorzaakt door corona, zal oplossen. Integendeel, alle clubs in Europa zouden solidair moeten zijn om ervoor te zorgen dat de kostenstructuur, met name de salarissen van de spelers en de vergoedingen voor de consultants, worden aangepast", vervolgt de Duitse voetbalbestuurder.

Naast Bayern München zijn ook Borussia Dortmund en RB Leipzig tegen de Super League. Ook FC Porto en Benfica zijn tegen, ondanks het feit dat eerstgenoemde club wel werd benaderd. "Er waren informele contacten met sommige clubs, maar we hebben er niet veel aandacht aan geschonken", aldus Porto-voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa. "De Europese Unie staat een gesloten competitie, zoals bijvoorbeeld de NBA in de Verenigde Staten, niet toe. En de Portugese voetbalbond is hier als onderdeel van de UEFA ook op tegen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen