Weghorst: "Ik wil heel duidelijk zijn: ik ben geen corona-ontkenner"

19 april 2021, 14:57

Wout Weghorst neemt de uitspraken die hij vorige week bij de Duitse televisiezender ZDF deed terug. De 28-jarige aanvaller van VfL Wolfsburg weigerde in een uitzending van Aktuellen Sportstudio afstand te nemen van de controversiële posts die hij in december op Instagram plaatste. Daarin sprak hij over 'coronahysterie' en riep hij zijn volgers op zelf onderzoek te doen.

"Ik wilde niemand beledigen. Het enige wat ik belangrijk vind, is dat iedereen zelf over het onderwerp moet oordelen. Het is belangrijk om er kritisch naar te kijken", zo bleef Weghorst vorige week bij zijn standpunt. "Ik heb een beslissing genomen voor mezelf, mijn kinderen en mijn vriendin. In mijn ogen is dat de beste beslissing."

Tegenover NDR Sportclub laat Weghorst nu weten dat hij de gevolgen van het coronavirus niet bagatelliseert. "Ik wil heel duidelijk zijn: ik ben geen corona-ontkenner", zegt hij. "Overal ter wereld zijn er mensen aan overleden en dat is schokkend. Zoals ik het nu formuleer, had ik meteen moeten doen. De vragen verrasten me en dit is niet mijn moedertaal. De afgelopen dagen heb ik er veel over nagedacht en nu kan ik mij beter uiten."

Weghorst werd na de uitzending (weer) op het matje geroepen door zijn club. "Meteen na de uitzending op zaterdagavond had ik al het gevoel: heb ik de juiste woorden gebruikt, zei ik het juiste? Toen zag ik de dagen daarna dat er van alles over verscheen op het internet en er in Nederland veel over werd gepraat. En ik ben niet iemand die dat koud laat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen