Van Boekel fluit mogelijk kampioensduel Ajax, vrij weekend Kooij

Van Boekel fluit mogelijk kampioensduel Ajax, vrij weekend Kooij

19 april 2021 – De mogelijke kampioenswedstrijd tussen Ajax en AZ wordt gefloten door scheidsrechter Pol van Boekel, zo heeft de KNVB maandagmiddag bekendgemaakt. De Amsterdammers hebben zondag de titelkansen in eigen hand als zij eerst donderdag de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht winnen.

Bij elk ander resultaat kan PSV komend weekend roet gooien in het kampioensfeestje van Ajax. De Eindhovenaren nemen het zaterdagavond op tegen FC Groningen. De wedstrijd in het Philips Stadion wordt gefloten door Jeroen Manschot. De andere kraker van de dertigste speelronde in de Eredivisie, die tussen de Feyenoord en Vitesse, staat onder leiding van Dennis Higler.

De veelbesproken Joey Kooij, die afgelopen speelronde de volle laag kreeg van Fortuna Sittard-verdediger Roel Janssen, heeft een vrij weekend. "Hij fluit voor iedere scheet, hij fluit voor tackles op de bal, het lijkt wel zaalvoetbal. Als je er dan wat van zegt, dan krijg je direct een boze blik en dreigt hij om kaarten te geven. Dat is Joey Kooij. Deze jongen kan gewoon niet fluiten", zei Janssen, die daarvoor een schorsing van één wedstrijd kreeg.

Richard Martens fluit de mogelijke kampioenswedstrijd in de Eerste Divisie. Hij is aangesteld voor het treffen tussen Jong AZ en SC Cambuur. De Leeuwarders kunnen de titel winnen als De Graafschap punten laat liggen tegen Jong PSV of Almere City FC.

gerelateerd