Krul over bizarre promotie: "We gingen juichend over de gangen"

19 april 2021, 10:24

Tim Krul promoveerde afgelopen weekend met Norwich City naar de Premier League. De manier waarop dat gebeurde, zal de Nederlandse doelman nog lang bijblijven. Krul en zijn teamgenoten stonden namelijk niet op het veld toen promotie een feit werd. De voorbereiding op de wedstrijd tegen AFC Bournemouth mondde uit in een feestje.

In een interview met De Telegraaf vertelt Krul hoe het eraan toeging. "We bereidden ons op onze kamers voor op de wedstrijd tegen Bournemouth, zagen Watford verliezen en Brentford en Swansea gelijkspelen, waardoor we in het spelershotel naar de Premier League promoveerden", lacht de doelman. "We gingen juichend over de gangen, omdat we kunnen uitkijken naar weer een jaar in de mooiste competitie ter wereld."

Aanvankelijk hielden Krul en zijn teamgenoten er geen rekening mee dat zij zonder te spelen zouden promoveren. "Iedereen lag op zijn eigen kamer, met de deur open. En naarmate de wedstrijden van vooral Swansea en Brentford vorderden, nam het rumoer toe. Als zij allebei niet zouden winnen, waren we zeker van een plek bij de eerste twee en dus van promotie naar de Premier League. Dat onze laatste belager voor de titel, Watford, verloor, maakte het feest compleet. Promoveren zonder iets te doen, is echt raar."

Het promotie-feestje werd een beetje verpest door een nederlaag tegen Bournemouth later op de avond. "Na afloop heerste er de eerste vijf minuten een grafstemming. Maar dat vonden we eigenlijk belachelijk. De promotiemissie was voltooid en we staan – met nog vier wedstrijden te gaan – acht punten voor op Watford. Als we dinsdag thuis van ze winnen, zijn we kampioen."

De kans is groot dat Krul volgend seizoen ook het doel van Norwich City verdedigt. "Het moet wel heel raar lopen, wil ik deze zomer weggaan. Zeg nooit 'nooit'. Maar er zijn weinig clubs waarvoor ik Norwich zal verlaten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen