Barça heeft Spaanse titel weer in eigen hand na remise Real

18 april 2021, 22:55

Ronald Koeman heeft met FC Barcelona een uitstekend weekend: niet alleen pakte de Nederlandse coach zaterdagavond de Copa del Rey (0-4), ook heeft het de landstitel weer in eigen huis. Het sterk gehavende Real Madrid liet op bezoek bij Getafe namelijk twee punten liggen (0-0), waardoor de strijd bovenin nóg spannender is geworden en zelfs weer in eigen hand is voor Barça én Atlético. 

Toegegeven: het kampioensscenario voor FC Barcelona is heel zwaar, want de huidige nummer drie van La Liga zal de laatste acht duels moeten winnen om zeker kampioen van La Liga te worden. Maar na de nederlaag van vorige week in El Clásico is het na de bekerwinst van Ronald Koeman en consorten wel opnieuw goed nieuws voor de Catalanen dit weekend.

Al had Getafe, dat recent ook al punten afsnoepte van Atlético Madrid, veel meer recht op de overwinning dan de enorm uitgeklede ploeg van Zinedine Zidane. Raphaël Varane, Sergio Ramos, Ferland Mendy, Daniel Carvajal, Nacho, Casemiro en Eden Hazard ontbraken onder andere al vanwege blessuretijd en aan dat lijstje werd de positief geteste Federico Valverde toegevoegd op de wedstrijddag.

Met slechts twaalf veldspelers uit de A-selectie mee naar Getafe had de Franse coach ook nog eens Benzema op de bank geposteerd vanwege het overvolle programma van De Koninklijke, dat nog wel in de Champions League speelt. Zijn vervanger Mariano maakte weliswaar vroeg het openingsdoelpunt namens de bezoekers, maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In het restant van de wedstrijd was Getafe de veel betere ploeg en kreeg kansen via Mauro Arambarri, voormalig FC Twente-aanvaller Enes Ünal, Jaime Mata en invaller Angel. Het was aan de absolute uitblinker Thibaut Courtois te danken dat Real Madrid nog een punt overhield aan het bezoek aan Getafe. Meer kreeg het ook niet, ondanks het inbrengen van Benzema.

Daardoor heeft Koeman in theorie alles weer in eigen hand: bij een zege in eigen huis tegen Getafe komende donderdagavond klimt het in elk geval naar de tweede plaats en als het de rechtstreekse ontmoeting met Atlético Madrid (op 8 mei) wint, kan het die ploeg ook nog op eigen kracht voorbij. Maar met de remises tegen Atléti en Real in de laatste weken op een rij, is Barca in elk geval gewaarschuwd voor Getafe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen