Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Drie amateurvoetballers mogen zich bekertopscorer noemen

Drie amateurvoetballers mogen zich bekertopscorer noemen

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

18 april 2021 – Mooi nieuws voor Guytano dos Santos, Mike Reuvers (op archiefbeeld) en Niels Springer: het drietal amateurvoetballers mogen zich topscorer van de KNVB Beker 2020/2021 noemen. Ze maakten allen vier doelpunten in dit bekerseizoen en houden daarmee onder andere de in de finale scorende Loïs Openda (3) achter zich.

Dusan Tadic was zondag de man op wie Dos Santos (SteDoCo), Reuvers (Staphorst) en Springer (OFC) vermoedelijk het meeste hebben gelet, want de aanvoerder van Ajax stond in het bekertoernooi al op drie doelpunten. De Serviër scoorde echter niet en dat gold even zo goed voor Sébastien Haller, die tweemaal had gescoord in het bekertoernooi. Openda had dat ook, maar zijn bijdrage bleef beperkt tot één goal. Zakaria Labyad (drie doelpunten) kwam niet in actie.

Dat is leuk nieuws voor het drietal amateurvoetballes, dat in totaal 236 andere doelpuntenmakers onder zich houden. Een unicum is het overigens niet: vorig seizoen maakten Tim Freriks en Maurice de Ruiter de meeste doelpunten in de KNVB Beker, maar omdat die editie voortijdig werd beëindigd en de amateursclubs dus meer voorrondes speelden dan de profclubs, was dat iets minder verrassend.

De jaren daarvoor werd de topscorers van de KNVB Beker telkens geleverd door profclubs: Oussama Idrissi (AZ, 2018/19), Wout Weghorst (AZ, 2017/18) en Lewis Baker (Vitesse, 2016/17) waren de winnaars voor de laatste reguliere amateurtopscorer Patrick Gerritsen, die dat deed namens Excelsior '31. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd