Wéér scorende Lang en Dost beslechten lot van Moeskroen

Wéér scorende Lang en Dost beslechten lot van Moeskroen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 april 2021 – Noa Lang (21) en Bas Dost (31) hebben het lot van Moeskroen zondagavond beslecht. De aanvallers van Club Brugge maakten een kleine tien minuten voor tijd de winnende treffers tegen de nummer voorlaatst van België (3-2), die door de eigen nederlaag en de zege van concurrent Waasland-Beveren een plek daalde en rechtstreeks degradeert.

De recent bij Jong Oranje uitgevallen aanvaller genoot zijn eerste basisplaats sinds de kwetsuur en zag hoe Club Brugge het opnieuw heel moeilijk had met Moeskroen, dat volop in de degradatiestrijd verwikkeld was. Daarbij komt dat Club Brugge niet langer ongenaakbaar is: het werd uitgeschakeld in de Belgische Beker én Europa League en ging ook in de Jupiler Pro League mede door een corona-uitbraak in februari steeds meer punten verspelen: slechts één van de laatste drie duels werd voor deze remise gewonnen.

En ook tegen Moeskroen ging het lang uiterst moeizaam. Charles De Ketelaere en Hans Vanaken (op aangeven van Dost) maakten in het tweede bedrijf weliswaar de openingsgoal van Hamdi Harbaoui ongedaan, maar twintig minuten voor tijd zorgde Matías Silvestre opnieuw voor een domper voor Club Brugge én virtuele handhaving van Moeskroen (2-2).

Maar dat handhaven lukte uiteindelijk niet, want vlak voor tijd gleed Lang een voorzet van Odilon Kossounou tegen de touwen. En omdat Dost vervolgens ook de vierde Club Brugge-goal van de avond maakte, viel het doek definitief voor Moeskroen en gaat Club Brugge met een zege de play-offs in, waarvoor ook Anderlecht zich zondag definitief plaatste. Voor Lang betekende zijn volgende treffer de volgende fraaie statistiek: hij is is de eerste Nederlander met minimaal veertien goals in een seizoen in de Belgische Eerste Klasse sinds John Bosman in 1995/96 (15 voor Anderlecht). Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd