AS Roma geeft uitschakeling Ajax dramatisch vervolg

18 april 2021, 20:12

De feestvreugde in Rome heeft al snel na de Europa League-zege op Ajax plaats moeten maken voor treurnis. In de eigen competitie verloor het met 3-1 van de nummer zeventien Torino. Daarmee verliezen zij de aansluiting met stadgenoot Lazio Roma en de daarbij behorende plek voor Europees voetbal.

De Romeinen waren over twee wedstrijden te sterk voor Ajax, waardoor het in de halve finale van de Europa League staat tegen Manchester United. Ook zondag begonnen zij zeer voortvarend aan de wedstrijd, want na drie minuten had Borja Mayoral er al één in het netje liggen. Jordan Veretout kwam met een knappe steekpass op de proppen en na een slimme actie van Pedro kon Mayoral onder de keeper door schieten.

Na het doelpunt beperkte Roma zich echter veelal tot verdedigen en zodoende kreeg Torino de beste kansen. Het duurde een klein uur voordat Antonio Sanabria daar één van wist te benutten. Kort daarvoor zag Henrikh Mkhitaryan nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Twintig minuten voor tijd maakte Simone Zaza de bevrijdende treffer voor Torino, nadat hij de bal achter de doelman had gewerkt. Roma eindigde de wedstrijd met tien man, aangezien Amadou Diawara zijn tweede gele kaart pakte kort voor tijd. Met een man minder moest het uiteindelijk ook nog de 3-1 toestaan van Tomas Rincon.

Zo heeft AS Roma de uitschakeling van Ajax geen goed vervolg kunnen geven en is het nog maar de vraag of we ze volgend jaar wederom in Europa gaan zien. Torino boekt in de strijd tegen degradatie een cruciale en knappe zege, waardoor het nu vijf punten boven de streep staat.