Van de Beek fleurt verjaardag op met assist tegen Burnley

Van de Beek fleurt verjaardag op met assist tegen Burnley

18 april 2021 – Donny van de Beek heeft bij Manchester United een fijne verjaardag beleefd. De middenvelder die zondag zijn 24ste verjaardag vierde, kwam acht minuten voor tijd binnen de lijnen bij The Red Devils in eigen huis tegen Burnley en kon een halve minuut na zijn invalbeurt het feestje van de winnende goal van Mason Greenwoord meevieren (2-1) en gaf vervolgens nog een assist. Daardoor nadert hij met zijn ploeg koploper Manchester City tot op acht punten.

En zijn invalbeurt was voor Van de Beek bijna een déjà-vu, want in de vorige thuiswedstrijd in de Premier League viel hij tegen Brighton & Hove Albion ook al in bij een gelijke stand (1-1). Ook toen was het Greenwood die direct na Van de Beek's invalbeurt het net vond: toen reageerde het United-talent sneller dan de Nederlander bij een voorzet, ditmaal was de oud-Ajacied niet betrokken bij de tweede United-treffer.

Na een corner kwam de bal voor de voeten van Greenwood, die vanaf de rand van het zestienmetergebied met enig fortuin raakschoot. Van de Beek, die later nog een keiharde tackle van de daarvoor geel krijgende James Tarkowski incasseerde, liep op de afvallende bal, maar die kwam vanwege de treffer van Greenwood logischerwijs niet. Diep in blessuretijd gaf Van de Beek nog wel een assist: hij kreeg een pass op links van Bruno Fernandes en trok de bal vervolgens laag voor: Cavani liep daarop simpel binnen: 3-1.

Voor Burnley was een remise meer dan welkom geweest in de degradatiestrijd, helemaal omdat concurrent Fulham eerder op de dag een punt pakte tegen Arsenal. Dat leek overigens een zege te worden, maar diep in blessuretijd maakte Eddie Nkethiah alsnog de gelijkmaker namens The Gunners (1-1). Alsnog loopt Fulham door de zege van United dus een punt in op Burnley.

gerelateerd