Ten Hag baalt van Onana-nieuws en gaat in op eigen toekomst

Ten Hag baalt van Onana-nieuws en gaat in op eigen toekomst

18 april 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag baalt van het feit dat Andre Onana zijn contract in Amsterdam niet gaat verlengen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf aan dat de onderhandelingen met de Kameroener zijn stukgelopen en dat is een tegenvaller, vond ook Ten Hag. "Ik heb een goede band met Andre en wil hem graag bij Ajax houden. Hij is belangrijk voor ons"

Dat zei de coach voorafgaand aan de finale van de KNVB Beker tegen Vitesse tegenover ESPN. "Vooralsnog gaat hij niet verlengen, inderdaad. We moeten kijken hoe de uitkomst bij het CAS ook is, dan zullen we zien hoe het loopt", hield Ten Hag nog een kleine slag om de arm. "Maar dit is zijn keuze. En als Marc zegt van niet… Hij leidt de zaak."

Over zijn eigen positie was Ten Hag ook duidelijk: als directeur voetbalzaken Overmars blijft, is de kans groter dat hij blijft. "Dat klopt. We zijn een twee-eenheid, we kunnen goed met elkaar samenwerken. Dat is heel belangrijk. In de samenstelling van de selectie en het leiden van de ploeg", aldus de oefenmeester over zijn eigen toekomst. Veel meer wilde hij er niet over kwijt, want hij wilde zich richten op de 'finales' van het seizoen. 

Lees ookOvermars: gesprek met Onana over nieuw contract is stukgelopen

Onana heeft nog een contract tot en met 2022 bij Ajax, net als Ten Hag overigens. Momenteel zit de doelman een schorsing uit vanwege een overtreding van de dopingregels, waardoor de verwachting was dat hij zijn handtekening zou zetten onder een nieuwe tot 2025 lopende verbintenis. Door die plannen kunnen na de uitspraak van Overmars in elk geval voorlopig een streep. 

gerelateerd