Atlético Madrid wint weer eens en legt druk bij Real en Barça

18 april 2021, 18:21

De onverstoorbare vechtmachine van trainer Diego Simeone leek de afgelopen wedstrijden wat zand in de motor te hebben, maar van Eibar werd vanmiddag zeer overtuigend met 5-0 gewonnen. Angel Correa en Marcos Llorente waren de smaakmakers bij Atlético Madrid met ieder twee doelpunten.

Van de laatste vijf wedstrijden won Atlético er maar één en dat was ook nog eens een benauwde 1-0 zege op laagvlieger Deportivo Alaves. Van de gigantische voorsprong op de concurrentie, die de Madrilenen in de winter hadden, is inmiddels niet veel meer over. Voor rust leek het er lang op dat het wederom een lastige opgave ging worden, maar twee doelpunten van Correa kort voor rust, brachten daar verandering in.

Atlético Madrid speelde verzorgd voetbal en was de enige ploeg die aanspraak maakte op de overwinning. Eibar kwam welgeteld tot nul doelpogingen en wist ook nauwelijks in de buurt van Jan Oblak te komen. Na rust liep het volledig over de uitploeg heen en maakten Yannick Carrasco en Lorrente er maar liefst 5-0 van.

De grootste overwinning van het seizoen is het echter niet, want de eerste wedstrijd werd met 6-1 gewonnen van Granada, mede door twee goals van de toen debuterende Luis Suarez, die vandaag geblesseerd was. Het gat met Real Madrid is nu weer vier punten, maar zij spelen vanavond nog tegen buurman Getafe.