Overmars: gesprek met Onana over nieuw contract is stukgelopen

Overmars: gesprek met Onana over nieuw contract is stukgelopen

18 april 2021 – Slecht nieuws voor Ajax: doelman Andre Onana (25) lijkt zijn contract vrijwel zeker niet te gaan verlengen. Hoewel Marc Overmars eerder nog aangaf dat hij vermoedde dat er wel een nieuwe overeenkomst zou komen met de geschorste goalie, kwam hij zondagavond op die woorden terug. Een transfervrij vertrek in 2021 of een zomerse overgang behoren tot de mogelijkheden.

"We komen er niet uit en we gestopt met de onderhandelingen", liet Overmars tegenover ESPN weten over de onederhandelingen met Onana. De keeper staat al maanden buitenspel vanwege een schorsing als gevolg van het gebruik van een verboden middel. "Een transfervrij vertrek? Dat zou kunnen. Misschien probeert hij in juli een transfer te maken. Het is jammer dat we er niet zijn uitgekomen."

De verbintenis van Onana loopt in de zomer van 2022 af: bij Ajax als hij in de komende window niet vertrekt, lonkt een transfervrije exit uit Amsterdam. In 2016 kwam Onana naar Ajax, waar hij uitgroeide tot de onbetwiste eerste keuze en hij speelde zich in de kijker van Europese clubs. Afgelopen zomer kwam het opnieuw niet tot een vertrek, mede vanwege de coronacrisis. Na het doping-incident hoopten de Amsterdammers Onana te kunnen verleiden tot een nieuw contract.

De verwachting was zelfs dat hij tot en met 2025 zou bijtekenen in de Johan Cruijff Arena, maar volgens directeur voetbalzaken Overmars kunnen door die verwachtingen een streep. Van Maarten Stekelenburg verwachtte Overmars eerder wel al dat hij een nieuwe verbintenis zou ondertekenen: dat staat nog wel altijd op de rol. Het contractnieuws rondom Onana, die in totaal 204 duels speelde in het shirt van Ajax, is een forse klap in het gezicht van de Amsterdammers.

gerelateerd