Vitesse start met bekende namen aan bekerfinale

Vitesse start met bekende namen aan bekerfinale

18 april 2021 – Thomas Letsch heeft voor het cruciale duel met Ajax weinig wijzigingen doorgevoerd. Dat betekent dat de bekende vijfmansdefensie met onder meer Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer en Jacob Rasmussen weer in ere hersteld is. Het laatste duel dat Vitesse speelde tegen ADO Den Haag stond bij afwezigheid van Doekhi de Oostenrijker Dominik Oroz nog in het centrum.

Voorin rouleert Letsch dit seizoen veelvuldig. Zo heeft hij de beschikking over Oussama Darfalou, Armando Broja en Loïs Openda. De twee laatstgenoemde beginnen vanavond aan de aftrap. Centraal vanaf het middenveld mag spelmaker Oussama Tannane de lijnen weer uit proberen te zetten.

Vitesse is inmiddels als zeven wedstrijden op rij ongeslagen en lijkt daarmee in goede vorm naar De Kuip te zijn afgereisd. De meest recente wedstrijd tegen ADO werd echter wel met 0-0 gelijkgespeeld, waar het toch een nare nasmaak aan over heeft gehouden. Twee wedstrijden eerder eindigde de wedstrijd tegen laagvlieger Willem II ook al met de brilstand op het scorebord.

Lees ookRensch wint race tegen de klok en staat in Ajax-basis

Deze bekercampagne maakten de Arnhemmers al korte metten met HHC, Willem II, ADO Den Haag, Excelsior en VVV-Venlo. Vanavond staat er echter een tegenstander van een ander kaliber te wachten. Een zege op de huidige koploper van de Eredivisie moet de tweede prijs uit de clubhistorie opleveren.

Opstelling Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Wittek; Tronstad, Tannane, Bero; Broja, Openda

gerelateerd