Rensch wint race tegen de klok en staat in Ajax-basis

Rensch wint race tegen de klok en staat in Ajax-basis

18 april 2021 – Erik ten Hag heeft de opstelling van Ajax voor de bekerfinale tegen Vitesse bekendgemaakt. De trainer heeft een basisplaats ingeruimd voor Devyne Rensch, die op tijd hersteld is van lichte knieklachten. Sean Klaiber heeft de race tegen de klok eveneens gewonnen en maakt deel uit van de wedstrijdselectie. Voorin krijgt Antony de voorkeur boven David Neres.

Zo kent de opstelling van Ajax geen grote verrassingen. Ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen AS Roma van afgelopen donderdag voert Ten Hag twee wijzigingen door. Rensch keert terug in de basis en neemt de plek over van Klaiber. De 26-jarige rechtervleugelverdediger viel in de Italiaanse hoofdstad geblesseerd uit en leek de bekerfinale te moeten missen, maar is fit genoeg bevonden om deel uit te maken van de wedstrijdselectie.

Op doel kiest Ten Hag zoals gebruikelijk voor Maarten Stekelenburg, terwijl Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico samen met Rensch de verdediging vormen. Het middenveld van Ajax bestaat opnieuw uit Edson Álvarez, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch. Sébastien Haller vervangt Neres en begint als spits, waardoor Dusan Tadic naar de flank verhuist. Antony is de andere buitenspeler.

Ajax zal als favoriet aan de bekerfinale beginnen. "We zijn niet voor niets koploper in Nederland en heel ver in Europa geraakt, maar we weten ook dat we een goed teamprestatie moeten wegzetten om die beker te winnen", gaf Ten Hag op de persbijeenkomst richting de eindstrijd aan. "Het zal zwaar worden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken."

gerelateerd