'Eenzijdige communicatie' Flick valt niet goed bij Bayern

'Eenzijdige communicatie' Flick valt niet goed bij Bayern

18 april 2021 – Bayern München heeft middels een statement gereageerd op de vertrekwens die Hansi Flick zaterdag na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen VfL Wolfsburg (2-3) uitsprak. De Duitse grootmacht is ontstemd door de uitlatingen van de 56-jarige trainer en keurt de 'eenzijdige communicatie' af.

Flick heeft de leiding van Bayern München eerder deze week op de hoogte gesteld van zijn wens om zijn loopbaan elders voort te zetten, zo valt te lezen in het statement. De trainer en club besloten de vertrekwens intern te houden en de focus te leggen op de wedstrijden tegen Wolfsburg, Bayer Leverkusen (20 april) en FSV Mainz 05 (24 april).

Door bekend te maken dat hij Bayern München deze zomer wil verlaten, heeft Flick zich volgens de club niet aan de gemaakte afspraken gehouden. 'Bayern München keurt de eenzijdige communicatie van Hansi Flick af en zal, zoals afgesproken, de gesprekken na de wedstrijd in Mainz voortzetten', aldus de club.

Hoewel Flick heeft uitgesproken dat hij de deur bij Bayern München achter zich dicht wil trekken, beschikt hij in Zuid-Duitsland nog over een contract dat pas in de zomer van 2023 afloopt. Het lijkt erop dat de trainer in beeld is om na de zomer Joachim Löw op te volgen als bondscoach van de Duitse nationale ploeg. Julian Nagelsmann van RB Leipzig wordt op zijn beurt genoemd als opvolger van Flick.

gerelateerd