Ziyech maakt in Engeland grote indruk met 'briljant optreden'

18 april 2021, 11:33

Hakim Ziyech heeft met zijn optreden in de halve finale van de FA Cup tussen Chelsea en Manchester City (1-0) veel indruk gemaakt. Thomas Tuchel maakte de Marokkaanse spelmaker een groot compliment en ook in Engelse media wordt de matchwinner geprezen.

Ziyech maakte zaterdagavond in Londen het enige doelpunt van de wedstrijd. Op aangeven van Timo Werner schoot de voormalig speler van Ajax tien minuten na rust de 1-0 binnen. Eerder in de wedstrijd, in de zesde minuut, was Ziyech ook al tot scoren gekomen. Dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Werner.

'De Marokkaan kreeg een zeldzame basisplaats en antwoordde met een geweldig optreden en een cruciaal doelpunt na een combinatie met Werner. Even later maakte hij niet zijn tweede doelpunt door een goede redding van Steffen. Met nog twaalf minuten te gaan werd hij gewisseld', zo schrijft The Daily Mail, dat het optreden van Ziyech beoordeelt met een 8. Alleen N'Golo Kanté (een 9) krijgt een betere beoordeling.

Football.Londen geeft Ziyech eveneens een 8. 'Hij was een verrassende basisspeler gezien de recente vorm van Christian Pulisic. Ziyech kreeg de bal er al na vijf minuten in, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel in de opbouw. De 28-jarige produceerde een aantal prachtige passes waarmee hij Chelsea ver op de helft van Manchester City kreeg. Een daarvan leidde tot de voorzet van James waar de kans van Chilwell uit voortkwam.'

'Ziyech bleef ook in de tweede helft een grote dreiging en stond weer op de goede plek toen Werner doorbrak. Ditmaal telde het doelpunt wel. Hij kreeg even later  nog een grote kans om een tweede doelpunt te maken, maar ditmaal bracht Zack Steffen redding', aldus het medium dat Ziyech, net als een aantal andere spelers van Chelsea, het hoogste cijfer geeft.

BBC, Sky Sports, NBC Sports, The Evening Standard en 90Min hebben eveneens een 8 in petto voor Ziyech. Sports Illustrated vindt het optreden van de linkspoot zelfs een 9 waard. "Hij was Chelsea's beste en meest effectieve speler. De Marokkaan legde zijn criticasters het zwijgen op met een briljant optreden op de positie van nummer tien, terwijl hij de winnende goal maakte en voor gevaar zorgde rond het zestienmetergebied van City.'