Gisteren gemist: Koeman pakt hoofdprijs, Ziyech matchwinner

18 april 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 17 april.

Briljante Frenkie de Jong bezorgt Koeman eerste prijs bij Barça

Ronald Koeman heeft zaterdagavond zijn eerste prijs met FC Barcelona in de wacht gesleept. In de finale van de Copa del Rey werd met 0-4 gewonnen van Athletic Club. Frenkie de Jong vertolkte de absolute hoofdrol met één goal en twee assists. Dat betekent dat Barcelona voor de 31e keer de Spaanse beker heeft veroverd en dat Athletic voor de tweede keer in korte tijd een bekerfinale verliest.

Van pechvogel tot held: Ziyech schiet Chelsea naar finale FA Cup

Hakim Ziyech heeft Chelsea aan een plek in de finale van de FA Cup geholpen. De Marokkaanse spelmaker maakte tegen Manchester City de enige treffer van de avond, waarmee hij het vertrouwen van trainer Thomas Tuchel optimaal beloonde. Chelsea neemt het in de finale op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Leicester City en Southampton.

Weer zeperd Almere City FC, promotie SC Cambuur officieel

Lang leek Almere City een van de twee directe promovendi te worden in de Keuken Kampioen Divisie, maar de Flevolanders zijn het na de jaarwisseling volledig kwijt. Zaterdagavond ging Almere onderuit tegen Go Ahead Eagles (3-0), waardoor het zakte naar de vierde plaats op de ranglijst. De nederlaag was voor koploper SC Cambuur wél goed nieuws.

Van den Brom verspeelt zege en plek twee bij Antwerp

KRC Genk begint binnenkort met een zuur gevoel aan de kampioensgroep van de Jupiler Pro League. De manschappen van trainer John van den Brom leken op bezoek bij Royal Antwerp op weg naar een belangrijke overwinning, maar gaven een 0-2 voorsprong uit handen. In extremis pakte de gastheer drie punten en zodoende houdt Antwerp de tweede plaats stevig in handen.

Danjuma verpest feestje met wereldgoal tegen Krul

Norwich City is dankzij de resultaten van de concurrentie eerder zaterdag gepromoveerd naar de Premier League, maar een feestje wordt er vanavond waarschijnlijk niet meer gevierd. De ploeg van Tim Krul verloor met 1-2 van Bournemouth, mede dankzij een wondergoal van Arnaut Danjuma. De buitenspeler besliste het Nederlandse onderonsje met Tim Krul daarmee in zijn voordeel.

Leverkusen dankzij uitblinker Bailey ruim langs Köln

Bayer Leverkusen blijft in de Bundesliga in de race voor een Europees ticket. De ploeg van trainer Hannes Wolf kende aan de hand van uitblinker Leon Bailey weinig problemen in de derby met 1. FC Köln, dat met een 3-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd. Daley Sinkgraven kwam na blessureleed weer eens in actie voor de club uit Noordrijn-Westfalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen