Danjuma verpest feestje met wereldgoal tegen Krul

Danjuma verpest feestje met wereldgoal tegen Krul

17 april 2021 – Norwich City is dankzij de resultaten van de concurrentie eerder zaterdag gepromoveerd naar de Premier League, maar een feestje wordt er vanavond waarschijnlijk niet meer gevierd. De ploeg van Tim Krul verloor met 1-2 van Bournemouth, mede dankzij een wondergoal van Arnaut Danjuma. De buitenspeler besliste het Nederlandse onderonsje met Tim Krul daarmee in zijn voordeel.

Zaterdagmiddag mocht de champagne dan eindelijk worden ontkurkt, nadat nummers drie en vier Swansea City en Brentford niet verder kwamen dan een gelijkspel. Daardoor bedraagt de voorsprong op de nummer drie inmiddels vier punten, terwijl er nog twaalf punten te verdienen zijn. Dat de drang om zeges aaneen te rijgen daarmee verdween, bleek zaterdagavond direct.

Norwich City kwam dankzij Emiliano Buendia nog op voorsprong, maar linksback Dimitris Giannoulis werd na een kwartier spelen met rood van het veld gestuurd. Het leidde een dramatische avond in: na vijftig minuten trok Sam Surrigde de stand gelijk, terwijl het Arnaut Danjuma was die Norwich-doelman Tim Krul voor de tweede keer vanavond passeerde. De aanvaller tekende met een kanonskogel voor zijn veertiende treffer van het seizoen. Lloyd Kelly bepaalde de eindstand op 1-3.

Bournemouth verstevigde daarmee de vijfde plaats in de Championship en liep twee punten in op Swansea City en Brentford. Voor Norwich is er voorlopig nog geen reden tot paniek om het verliezen van de titel. De voorsprong op nummer twee Watford bedraagt acht punten.

Wolverhampton Wanderers - Sheffield United: 1-0
Wolves heeft met een zuinige overwinning het lot van Sheffield United bezegeld. De hekkensluiter is de eerste club die na dit seizoen terugkeert naar de Championship. Na een uur spelen schoot Willian José de thuisploeg naar een 1-0 zege. Sheffield staat na 32 speelronden op veertien behaalde punten. De achterstand op de veilige nummer zeventien Burnley bedraagt negentien punten.

gerelateerd