De Bruyne valt geblesseerd uit bij City: "Dat ziet er niet goed uit"

De Bruyne valt geblesseerd uit bij City: "Dat ziet er niet goed uit"

17 april 2021 – Josep Guardiola maakt zich zorgen over Kevin De Bruyne, die zaterdagavond tegen Chelsea uitviel met een blessure. De manager van Manchester City kan zijn aanvoerder in de slotfase van het seizoen natuurlijk niet missen en hoopt dat de schade meevalt. Na de halve finale van de FA Cup was Guardiola echter bezorgd over de situatie van de Belgische middenvelder.

De Bruyne speelde dit seizoen 35 wedstrijden voor City en scoorde in totaal acht keer. "Ik weet niet hoe het er nu voor staat", liet de coach na de nederlaag weten via de officiële kanalen van de club. "Hij heeft pijn. Morgen zal hij worden getest door onze doktoren. Op dit moment ziet het er echter niet zo goed uit. We zullen morgen zien."

Chelsea versloeg City in Wembley Stadium door een treffer van Hakim Ziyech. "Ze speelden de eerste twintig minuten goed, daar hadden we het lastig mee. Daarna werden wij beter, al creëerden we niet veel. Dat gebeurde in de slotfase wel met Foden en Gündogan. Ik feliciteer Chelsea met deze overwinning", aldus Guardiola, die in de halve finale flink wat basiskrachten op de bank zette.

"Wat zou je zeggen als wij met acht wijzingen hadden gewonnen", pareerde hij een vraag van de Engelse pers. "Je moet niet achteraf komen vertellen dat we dat hebben gedaan. Dat moet je dan voor de wedstrijd al doen. Wij respecteren de FA Cup en kwamen hier om te winnen." City is nog wel op titelkoers in de Premier League, Champions League en Carabao Cup.

gerelateerd