'Ajax en Ünüvar krijgen maandag duidelijkheid over ernst blessure'

'Ajax en Ünüvar krijgen maandag duidelijkheid over ernst blessure'

17 april 2021 – Het is voor Ajax en Naci Ünüvar nog onduidelijk hoe ernstig de blessure van de talentvolle aanvaller is. Ünüvar raakt vrijdagavond op bezoek bij FC Eindhoven geblesseerd en wordt maandag onderworpen aan een medisch onderzoek. De zeventienjarige jeugdinternational verdraaide in de eerste helft zijn knie en verliet in tranen het veld.

Volgens De Telegraaf wordt er komende maandag meer duidelijk over de knieblessure. Het lijkt er echter op dat het seizoen voor de jongeling ten einde is. Op bezoek bij Eindhoven ging Jong Ajax met 3-0 onderuit en verloor het dus ook nog een van de smaakmakers. Ünüvar ging vlak voor de rust naar de kant toen het nog 0-0 stond in het Jan Louwers Stadion.

Ünüvar komt uit de jeugdopleiding van Ajax en speelt zijn wedstrijden voornamelijk bij de beloften van de Amsterdammers. Dit seizoen staat de teller in de Eerste Divisie al op 29 duels. Daarin wist hij zeven keer te scoren en fungeerde de geboren Zaandammers een keer als aangever. Begin 2020 debuteerde hij in de hoofdmacht in de met 7-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg.

Een lange afwezigheid zou een flinke streep door de rekening zijn voor de Nederlands-Turkse rechtspoot. Hij verlengde zijn contract afgelopen zomer tot medio 2023 en had zijn zinnen gezet op meer speeltijd bij het eerste elftal. Voorlopig lijkt het dus noodgedwongen bij dat ene duel tegen Spakenburg te blijven voor Ünüvar.

gerelateerd