Real reist met uitgedunde selectie af naar streekgenoot Getafe

17 april 2021, 21:09

Real Madrid speelt zondagavond een belangrijke uitwedstrijd bij Getafe. De kopzorgen voor trainer Zinédine Zidane zullen de afgelopen dagen flink zijn toegenomen, aangezien hij met een groep van slechts zestien spelers afreist naar het Coliseum Alfonso Pérez. De oefenmeester heeft maar dertien veldspelers tot zijn beschikking.

Zidane kan tegen Getafe niet beschikken over onder meer Raphaël Varane, Sergio Ramos, Ferland Mendy, Daniel Carvajal, Nacho, Casemiro en Eden Hazard. Dat betekent dat vooral de achterhoede en het middenveld van Real flink gekrompen zijn. Zo stappen alleen Éder Militão, Marcelo, Álvaro Odriozola en Víctor Chust in de bus voor de korte trip naar Getafe.

Toni Kroos, Luka Modric, Federico Valverde en Isco zijn op hun beurt de enige middenvelders bij de groep. Voorin vallen de problemen voor Zidane nog enigszins mee. Met Karim Benzema, Marco Asensio, Vinícius Júnior, Mariano Díaz en Rodrygo kan hij in ieder geval een sterke voorhoede het veld op sturen. Thibaut Courtois zal gewoon onder de lat staan.

De uitwedstrijd bij Getafe is voor Real erg belangrijk in de strijd om de landstitel. De Madrilenen staan op de tweede plek met een puntje achterstand op koploper Atlético Madrid. Daarnaast is de voorsprong op nummer drie FC Barcelona ook maar een puntje. Zelfs nummer vier Sevilla zit met een puntentotaal van 61 nog op het vinkentouw.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen