Koeman jaagt met Griezmann, Dest en Frenkie op eerste prijs

17 april 2021, 20:49

FC Barcelona start met Frenkie de Jong en Sergino Dest aan de jacht op de eerste prijs onder trainer Ronald Koeman. De Nederlandse oefenmeester kiest in de aanval bovendien voor Antoine Griezmann. De Franse spits krijgt tegen Athletic Bilbao de voorkeur boven landgenoot Ousmane Dembélé en moet zijn ploeg aan de Copa Del Rey-zege helpen.

De reservebeurt voor Dembéle mag gezien de laatste weken opvallend worden genoemd. De buitenspeler is de laatste tijd juist eindelijk bezig met het inlossen van zijn grote belofte. De afgelopen zes duels in La Liga was Dembélé driemaal trefzeker. Zijn sterke spel en doelpuntendrift hield Griezmann op de bank. Zaterdagavond zijn de rollen omgedraaid.

Ook Frenkie de Jong en Sergino Dest starten in de basis. Gerard Piqué keert na een blessure terug in de basis, waardoor er werd verwacht dat Dest naar de bank zou verhuizen. Koeman kiest de Amerikaanse vleugelverdedidiger echter als een van zijn vijf verdedigers: ook Clement Lenglet, Jordi Alba en Oscar Mingueza moeten Athletic van de doelpunten afhouden.

Ronald Koeman is met zijn FC Barcelona nog in de race voor twee prijzen. Naast de vandaag op te pikken Copa Del Rey is zijn ploeg ook nog altijd in de race voor de landstitel. De achterstand op koploper Atlético Madrid bedraafr met nog acht duels te gaan slechts twee punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen