Leverkusen dankzij uitblinker Bailey ruim langs Köln

17 april 2021, 20:30   Bijgewerkt: 17 april 2021, 20:51

Bayer Leverkusen blijft in de Bundesliga in de race voor een Europees ticket. De ploeg van trainer Hannes Wolf kende aan de hand van uitblinker Leon Bailey weinig problemen in de derby met 1. FC Köln, dat met een 3-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd. Daley Sinkgraven kwam na blessureleed weer eens in actie voor de club uit Noordrijn-Westfalen.

Leverkusen begon uitstekend in de eigen BayArena en nam na vijf minuten spelen al een voorsprong. Na een uitstekende voorzet van Moussa Diaby knikte hij de bal bij de tweede paal tegen de touwen. Die treffer bleek de opmaat voor een uitstekende wedstrijd van de 23-jarige Jamaicaan. In de eerste helft hielden de gasten uit Keulen de schade beperkt tot 1-0.

Na de rust waren de rollen omgedraaid bij de tweede treffer van de gastheer. Een razendsnelle counter werd uiteindelijk door Bailey bezorgd bij Diaby en hij kon de bal in het lege doel werken. Daarna wisselde coach Wolf er lustig op los en kwamen Sinkgraven en Jeremie Frimpong binnen de lijnen. Sinkgragen was de afgelopen acht wedstrijden van Leverkusen niet van de partij.

Bailey besloot een kwartiertje voor tijd dat het nog tijd was voor de 3-0. Hij wandelde fraai door de defensie van Köln heen en krulde de bal fraai achter de andermaal kansloze Timo Horn. Meer tegentreffers bleven de werkgever van basiskracht Kingsley Ehizibue bespaard. Leverkusen is door de overwinning terug te vinden op de vijfde plek, terwijl Köln op de gevaarlijke zeventiende plek staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen