Dervisoglu beloont vertrouwen met eerste assist voor Galatasaray

Dervisoglu beloont vertrouwen met eerste assist voor Galatasaray

17 april 2021 – Halil Dervisoglu is zaterdagavond voor het eerst sinds zijn overstap naar Turkije betrokken geweest bij een treffer. De voormalig aanvaller van Sparta en FC Twente mocht op bezoek bij Göztepe voor de eerste keer in de basis beginnen en leverde direct een aandeel in de 1-3 overwinning van Galatasaray. Daarmee blijft de ploeg in het spoor van koploper Besiktas.

Dervisoglu begon dit seizoen als huurling van FC Twente, maar kwam daar nauwelijks aan spelen toe. De 21-jarige aanvaller besloot daarom vervroegd terug te keren naar Brentford, dat hem direct naar zijn geboorteland stuurde. Ook bij Galatasaray had hij aanvankelijk tijd nodig om te wennen. Tot zaterdag kwam hij pas viermaal als invaller in actie.

Op bezoek bij Göztepe kreeg hij voor het eerst een kans in de basis. Met een steekpass hielp hij Muhammed Kerem Akturkoglu aan een van zijn drie doelpunten. Dervisoglu profiteerde van de afwezigheid van de geschorste Ryan Babel en de geblesseerde Radamel Falcao. Ook verdediger Ryan Donk ontbrak. Hij pakte afgelopen week een rode kaart.

Koploper Besiktas verspeelde vrijdagavond twee punten in strijd om de titel. Daardoor kon nummer drie Galatasaray het gat terugbrengen tot zes punten. De achterstand op nummer twee Fenerbahce bedraagt twee punten.

gerelateerd