Verdriet na vertrek Flick: "Het was emotioneel"

Verdriet na vertrek Flick: "Het was emotioneel"

17 april 2021 – De selectie van Bayern München reageerde teleurgesteld op het nieuws dat Hansi Flick de club komend seizoen gaat verlaten. De Duitse succescoach gaat aan het einde van dit seizoen op zoek naar een nieuwe werkgever, ondanks zijn tot 2023 lopende contract. Basisspelers Thomas Müller en Manuel Neuer vinden het jammer dat Flick vertrekt.

Doelman Neuer geeft aan dat de emotie in de kleedkamer de overhand nam. "De redenen zijn voor ons in eerste instantie niet zo belangrijk. Het was best emotioneel voor ons. We hebben samen natuurlijk zeer succesvolle en mooie tijden beleefd. Voor hem was het zeer belangrijk het ons persoonlijk te vertellen, voordat het in de openbaarheid zou komen. Dat bewijst hoe goed onze relatie is."

Volgens Müller is het niet geheel duidelijk waarom Flick vertrekt. "De trainer heeft geen uitgebreide uitleg gegeven over dat hij na dit seizoen stopt. Hij heeft alleen gezegd dat het laatste anderhalf jaar extreem intensief was en het hem heel veel energie heeft gekost", zei de Duitse middenvelder tegen de Duitse pers. "Er wordt veel van je gevraagd als coach van Bayern München, je hebt een dikke huid nodig. Het waren inderdaad zware tijden."

Flick werd in 2020 aangesteld als vervanger van de ontslagen Niko Kovac. De voormalig assistent zou aanvankelijk gaan werken op interim-basis, maar tekende vanwege zijn sterke prestaties al snel een sterk verbeterd contract tot de zomer van 2023. Die verbintenis gaat na de zomer dus in de prullenbak. Daarmee komt er een einde aan een uiterst succesvolle periode onder zijn bewind. Flick loodste Bayern München naar de Duitse landstitel, DFB-Pokal, Supercup, de UEFA Super Cup, de Wereldbeker en uiteraard de Champions League-trofee. Ook dit seizoen ligt zijn ploeg op koers voor het veroveren van het kampioenschap.

gerelateerd