'Vertrouwen van United: Van de Beek gaat komend seizoen los'

'Vertrouwen van United: Van de Beek gaat komend seizoen los'

17 april 2021 – Donny van de Beek beleeft een dramatisch debuutseizoen bij de Engelse topclub Manchester United. De voormalig middenvelder van Ajax kwam afgelopen zomer voor ruim veertig miljoen euro over, maar is er nog niet in geslaagd zijn grote transfersom terug te betalen. United houdt echter vertrouwen in een doorbraak van de Oranje-international.

Dat beweert The Manchester Evening News. Van de Beek startte dit seizoen pas tweemaal in de basis in de Premier League. Zijn teller in de competitie staat inclusief invalbeurten op een schamel aantal van veertien optredens. In de beker mocht hij zevenmaal opdraven, terwijl hij drie keer in de Champions League acteerde. Een goede indruk liet hij daarin bijna nooit achter: de teller staat pas op één doelpunt.

Het is volgens zijn werkgever een verklaarbare situatie. United begrijpt dat Van de Beek een lastig debuutseizoen beleeft, omdat hij een korte voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft beleefd. Bovendien zorgen de strenge coronamaatregelen ervoor dat de middenvelder zich lastig kon aanpassen in Engeland. 

Een goede voorbereiding kan Van de Beek volgens United dan ook het beslissende zetje geven. De club hoopt en verwacht dat de Oranje-international na dit seizoen los zal gaan. Als een nieuwe aanwinst kan hij dan eindelijk in aanmerking komen voor een vaste basisplaats bij United. Daar steekt concurrent Bruno Fernandes met zijn sterke optredens voorlopig een stokje voor.

gerelateerd