Weghorst breekt eigen record, troeft hij Makaay af?

Weghorst breekt eigen record, troeft hij Makaay af?

17 april 2021 – Met een fraaie schuiver scoorde Wout Weghorst zaterdagmiddag ook tegen Bundesliga-koploper Bayern München. De Nederlandse spits bracht VfL Wolfsburg daarmee terug in de wedstrijd, maar hij kon niet voorkomen dat de nummer drie van Duitsland tegen een 2-3 nederlaag aanliep. Weghorst zélf kon echter een klein feestje vieren na zijn doelpunt.

Het was namelijk zijn negentiende treffer van de huidige Bundesliga-jaargang. Daarmee brak hij zijn eigen doelpuntenrecord. In 2017/2018 scoorde hij liefst achttien keer namens AZ in de Eredivisie, waardoor hij een transfer naar Wolfsburg verdiende. Daar scoorde hij in zijn eerste twee seizoenen respectievelijk zeventien en zestien keer.

Met nog vijf duels te gaan heeft Weghorst in ieder geval nog een paar wedstrijden voor de boeg om aan zijn indrukwekkende totaal te werken. Inmiddels komt voormalig topschutter Roy Makaay in het vizier. De Nederlandse spits maakte in zijn beste Duitse seizoen 23 treffers voor Bayern München. De all-time topscorer uit Nederland is nog wat verder uit zicht: Klaas-Jan Huntelaar scoorde in 2011/2012 29 maal voor Schalke 04.

Ondanks zijn doelpuntendrift zal Weghorst aan het einde van het seizoen niet met de topscorerstrofee in zijn handen staan. Koploper in dat klassement is namelijk Robert Lewandowski, die het de haven in zicht niet meer te achterhalen is. De Pool was dit seizoen al 35 keer trefzeker. Ook André Silva (Eintracht Frankfurt, 23) en Erling Haaland (Borussia Dortmund, 21) schieten met scherp.

gerelateerd