Opsteker voor Ziyech: basisplaats in FA Cup-topper

Opsteker voor Ziyech: basisplaats in FA Cup-topper

17 april 2021 – Hakim Ziyech begint zaterdagavond in de basis bij Chelsea, dat het in de halve finale van de FA Cup opneemt tegen Manchester City. De Marokkaanse aanvaller staat rechtsbuiten en vormt de voorhoede samen met Mason Mount en Timo Werner. Het is voor Ziyech de eerste basisplaats in een maand tijd. 

Ziyech staat voor het eerst sinds medio maart in de basis bij de Londenaren. Destijd speelde hij vanaf het begin tegen Leeds United in de Premier League én Atlético Madrid in de Champions League. In de competitie kwam hij sindsdien tweemaal als invaller binnen de lijnen. Ook in de kwartfinale van de Champions League tegen FC Porto werd hij in de ploeg gebracht.

Ziyech is zaterdagavond de vervanger van Kai Havertz, die tegen Premier League-koploper Manchester City op de bank begint. Ook Christian Pulisic heeft zijn basisplaats van afgelopen week af moeten staan. Ziyech, Mount en Werner hoeven in ieder geval niet te vrezen voor de defensieve kwaliteiten van Nathan Aké. De linkspoot begint zoals gebruikelijk op de bank bij de Cityzens.

De wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea begint om 18.30 uur. De winnaar neemt het in de finale op tegen de winnaar van Leicester City - Southampton.

gerelateerd