Van Dijk traint met bal bij Liverpool: "Hij ligt op koers"

Van Dijk traint met bal bij Liverpool: "Hij ligt op koers"

17 april 2021 – Virgil van Dijk ligt op schema voor een aanstaande return. De verdediger van Liverpool scheurde afgelopen oktober zijn kruisband en staat sindsdien al maanden aan de kant. In Nederland wordt er nog altijd gehoopt op deelname van de verdediger aan het komende Europees kampioenschap. Jürgen Klopp gaf opnieuw een herstelupdate over zijn belangrijke verdediger.

De 29-jarige verdediger traint sinds deze week met de bal. Ook Joe Gomez en Jordan Henderson zijn op de weg terug. "Joe rent al buiten, dat ziet er goed uit en hij heeft daarna geen reactie", zei Klopp op persconferentie. "Het kost tijd, maar hij zit op de goede weg. Net als 'Virg', Joel en Hendo. Virgil ligt op koers."

Van Dijk leek genoegen te moeten nemen met een einde van zijn seizoen, maar is op de achtergrond hard aan het werken aan zijn herstel Het EK voetbal begint op 11 juni, ruim zes maanden nadat Van Dijk geblesseerd van het veld stapte tegen Everton. De reusachtige verdediger scheurde zijn kruisband na een zware overtreding van doelman Jordan Pickford. "Het zou echt een bonus zijn als hij beschikbaar is", zei Van Dijk erover.

Zonder Van Dijk is Liverpool in een vrije val in de Premier League beland. Voor het afhaken van de stopper bezette Liverpool nog de koppositie, maar inmiddels zijn The Reds afgezakt naar de zesde plaats. Omdat Real Madrid de Engelse topclub deze week uit de Champions League kegelde, is een wederopstanding in eigen land noodzakelijk om alsnog Champions League-deelname af te dwingen.

gerelateerd