Musiala helpt Bayern tegen Wolfsburg, Schalke dieper in zorgen

17 april 2021, 17:26

Bayern München heeft met een zwaarbevochten overwinning op VfL Wolfsburg een voorbode genomen op de aanstaande landstitel. De ploeg van Hansi Flick won met 2-3 en vergrootte het gat met nummer twee RB Leipzig tot zeven punten, terwijl er nog vijf duels resteren. Voor Schalke 04 werd het een beduidend minder fraaie middag.

Na de Champions Lague-uitschakeling van afgelopen week tegen Paris Saint-Germain rest Bayern München dit seizoen nog één taak: de Duitse landstitel opnieuw aan de uitgebreide prijzentast toevoegen. Der Rekordmeister begon dit seizoen nog uiterst wisselvallig, maar herstelde zich en lijkt vijf duels voor het einde niet meer in te halen voor de concurrentie.

Daarvoor mocht het vooral supertalent Jamal Musiala dankbaar zijn. De achttienjarige middenvelder was met twee treffers de grote man aan de kant van de koploper. Musiala tekende voor de openingstreffer na een fraaie solo en kopte na 37 minuten de derde Bayern-treffer tegen de touwen. Een kwartier daarvoor was ook Eric-Maxim Choupo-Moting al tot scoren gekomen.

Wout Weghorst kon de nederlaag van zijn Wolfsburg niet meer voorkomen. De Nederlandse spits zorgde met een fraaie schuiver nog voor de 1-1, maar het was niet voldoende voor een goed resultaat. Pijn doet de nederlaag overigens niet voor Wolfsburg: het blijft de nummer drie van Duitsland, ook omdat Eintracht Frankfurt met 4-0 verloor van Borussia Mönchengladbach.

SC Freiburg - Schalke 04: 4-0

Schalke 04 is na een blamerend bezoek aan SC Freiburg weer een stapje dichterbij degradatie richting de 2. Bundesliga gekomen. Die Königsblauen gingen met 4-0 onderuit en lijken niet meer te kunnen ontsnappen. De achterstand op plek zestien, die de club zou veroordelen tot play-offs, bedraagt liefst dertien punten. Klaas-Jan Huntelaar deed een gooi naar de schlemiel van de week. De spits beging voor rust een overtreding in de zestien, waardoor Roland Sallai een van de vier tegentreffers op het scorebord kon schieten.

Union Berlin - VfB Stuttgart: 2-1

FC Augsburg - Arminia Bielefeld: 0-0

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt: 4-0

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen