Ziyech over lastig seizoen: "Dit soort jaren zijn juist goed"

Ziyech over lastig seizoen: "Dit soort jaren zijn juist goed"

17 april 2021 – Hakim Ziyech hoopt zich zaterdagavond met Chelsea langs Manchester City te knokken, in strijd om een plek in de finale van de FA Cup. De linkspoot hoopt op een basisplaats in een voor hem lastig seizoen. In gesprek met de clubwebsite van de Londenaren geeft de voormalig Ajacied aan hoe hij zich staande houdt.

"Het was voor ons een mooie week", doelde hij op het bereiken van de halve finale van de Champions League ten koste van FC Porto. "Ik hoop zaterdagavond op een goed resultaat, zodat we de week compleet kunnen maken." In de halve finale van de FA Cup wacht een ontmoeting met koploper Manchester City. "Ik hou ervan om grote wedstrijden te spelen, dat geldt waarschijnlijk voor alle voetballers. Het maakt niet uit op welke manier we de finale bereiken."

Ziyech beseft dat hij aan een lastig debuutseizoen bij Chelsea bezig is. "Ja, het is soms wel lastig. Mede vanwege blessures speelde ik een paar wedstrijden en daarna stond ik weer aan de kant. Deze jaren zijn echter voor iedere speler goed. Hierdoor besef je namelijk dat je harder moet werken en jezelf iedere dag moet verbeteren", aldus de spelmaker.

"Soms denk je dat je het ritme hebt, maar krijg je een terugslag. Het kostte me wat tijd, maar ik heb vertrouwen in mezelf gehouden. Nee, daar heb ik niet openlijk over gesproken. Voor alle nieuwkomers bij een club geldt hetzelfde: iedereen heeft tijd nodig om zich aan te passen. Dat heb ik bij elke club ervaren."

gerelateerd