Halsema bang voor titelfeest Ajax: "We voorzien problemen"

Halsema bang voor titelfeest Ajax: "We voorzien problemen"

17 april 2021 – De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is bang voor een mogelijk kampioensfeest van aanstaande titelveroveraar Ajax. De Amsterdammers kunnen als het meezit komend weekend al kampioen worden. Dan moet het zelf winnen van concurrent AZ en ook PSV moet geen overwinning boeken. Komende donderdag dient het eerst te winnen van FC Utrecht. Halsema doet een dringend beroep op de achterban van de koploper.

In gesprek met AT5 spreekt de burgemeester haar vrees uit voor spontane feestpartijen. "Wij voorzien beheersingsproblemen. We hopen toch dat Ajax kampioen wordt binnenkort en ik maak me natuurlijk wel zorgen over kampioensfeesten die dan spontaan kunnen uitbreken op straat." Het zou in strijd zijn met de strikte coronamaatregelen die Nederland al maanden in de tang houden. "Ook dan wil ik toch aan de Amsterdammers vragen, hoe blij we ook zijn, blijf er alsjeblieft aan denken dat het virus nog rondwaart."

Halsema leeft al jarenlang op gespannen voet met de harde kern van Ajax, vanwege haar besluitvormingen die Ajax raken. In 2019 was ze aanwezig bij de uitreiking van de kampioensschaal van Ajax. Halsema werd daar uitgefloten en bekogeld met bier. Matthijs de Ligt en Edwin van der Sar namen het voor haar op en voorkwamen daarmee een bierdouche.

Halsema zal haar vrees ook deels baseren op de festiviteiten in Leeuwarden van vrijdagavond. SC Cambuur vierde na een 4-1 zege op Helmond Sport de officieuze promotie, waardoor duizenden fans zich voor het stadion verzamelden. Ook fans van Vitesse maakten het bont: zij verzamelden zich om de spelersbus uit te zwaaien richting de bekerfinale tegen Ajax van zondag.

gerelateerd