Gemeente: bewust gekozen voor niet handhaven coronaregels

17 april 2021, 13:00

Het was vrijdagavond een drukte van belang rondom het Cambuur Stadion, waar de fans van de club uitzinnig van vreugde waren na de 4-1 overwinning op Helmond Sport. Omdat promotie naar de Eredivisie nu officieus is, kwamen er duizenden fans naar het stadion om dat te vieren.

Het feest ging ook na de avondklok door, maar de gemeente koos er bewust voor om de fans niet te beboeten. "We hebben gekozen voor de-escalatie", zegt een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden tegen de Leeuwarder Courant. Volgens de gemeente waren er ongeveer 2000 man aanwezig rondom het stadion.

In het begin van de avond was het nog rustig, maar na de wedstrijd werd het steeds drukker. "Er is continue gemonitord via de camera's. Omdat het een ging om een grote groep mensen is er voor gekozen om het beheersbaar te houden in plaats van te handhaven", zegt woordvoerder Rob Leemhuis. "En is er gestreefd naar een beheersbare afbouw. En dat is gelukt, om elf uur 's avonds was het plein weer leeg."

Daarmee wil Leemhuis echter niet zeggen dat de fans van Cambuur geen blaam treft. "Het is niet goed te praten dat er zoveel mensen kwamen. Dat had niet gemoeten. We hebben vooraf ook mensen opgeroepen om thuis te blijven. En veel mensen zijn ook thuis gebleven." Leemhuis zegt verder dat het feest 'orderlijk' gelopen is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen