Álvarez openhartig: "Ik stond echt op het punt terug te keren"

Álvarez openhartig: "Ik stond echt op het punt terug te keren"

17 april 2021 – De vriendschap met Lisandro Martínez heeft Edson Álvarez op de been gehouden toen de Mexicaan door de Nederlandse regelgeving ruim een jaar gescheiden was van zijn gezin. De 23-jarige verdediger annex middenvelder van Ajax was de situatie op een gegeven moment zo zat dat hij overwoog terug te keren naar zijn thuisland. Begin dit jaar werd Álvarez met zijn vriendin en zijn dochtertje herenigd.

"Als Licha er niet was geweest toen ik niet bij mijn gezin kon zijn, was ik zeker weer naar Mexico gegaan. Ik stond echt op het punt terug te keren. Hij was er voor me en zei: je moet doorzetten. En nu gaat het goed", vertelt een openhartige Álvarez in gesprek met Ajax TV. "Het is fijn bij Ajax. Er is een goede kwaliteit van het leven en het is hier veilig. Ik heb een dochter en kan veilig met haar buitenspelen. Dat vind ik geweldig."

In Amsterdam is Álvarez goede vrienden geworden met Martínez, die ook sinds de zomer van 2019 bij Ajax op de loonlijst staat. "Het is een wederzijdse liefde, een vriendschap die heel duidelijk is. We zijn heel loyaal aan elkaar. Je moet ervan genieten, want de tijd vliegt. Maar ik weet zeker dat deze vriendschap ons hele leven zal duren", vertelt de Argentijn.

Beide spelers hebben zich na een moeilijke periode in het elftal van Ten Hag teruggeknokt. "Vaak had ik geen zin om te trainen of bepaalde dingen te doen. Dan zei Licha dat we het moesten doen, omdat ons moment nog zou komen. En kijk eens hoe het nu gaat. Nu gaat het goed met ons omdat we zo hard hebben gewerkt", aldus Álvarez.

gerelateerd