Zorgen bij Ajax: mogelijk zware knieblessure Ünüvar

Zorgen bij Ajax: mogelijk zware knieblessure Ünüvar

17 april 2021 – Naci Ünüvar heeft vrijdagavond tijdens de ontmoeting in de Eerste Divisie tussen FC Eindhoven en Jong Ajax (3-0) mogelijk een zware blessure opgelopen. De zeventienjarige spelmaker verdraaide in de eerste helft zijn knie op het kunstgras van het Jan Louwers Stadion en ging schreeuwend naar de grond.

Ünüvar kon de wedstrijd niet vervolgen en moest zich direct laten wisselen. De Braziliaanse middenvelder Giovanni kwam voor hem binnen de lijnen. Na het uitvallen van Ünüvar gingen het mis voor de Amsterdamse beloften in Eindhoven. Het team van trainer Mitchell van der Gaag kreeg na rust drie doelpunten om de oren en stapte met een 3-0 nederlaag van het veld.

Ajax heeft via de officiële kanalen melding gemaakt van de blessure van Ünüvar, maar een diagnose en daarbij behorende hersteltijd is nog niet vastgesteld. Naar het zich laat aanzien is het seizoen voor het jonge talent in elk geval voorbij. Na zijn debuut in het eerste elftal kende Ünüvar een terugval, maar de laatste weken was hij weer uitstekend op dreef.

Ünüvar is op Youri Regeer, Neraysho Kasanwirjo en Enric Llansana na de speler die dit seizoen de meeste wedstrijden namens Jong Ajax in de Eerste Divisie speelde. In 29 duels was hij goed voor zeven doelpunten en één assist.

gerelateerd