Vermeer vertrekt na ruim een jaar plots bij Los Angeles FC

Vermeer vertrekt na ruim een jaar plots bij Los Angeles FC

17 april 2021 – Kenneth Vermeer heeft de deur bij Los Angeles FC achter zich dicht getrokken. De Amerikaanse club maakt via de officiële kanalen bekend dat in goed overleg is besloten het contract van de 35-jarige doelman te beëindigen. De timing van het communiqué is opvallend, daar Los Angeles FC komende nacht aan het nieuwe seizoen in de MLS begint.

Vermeer zal er niet bij zijn als de club uit Los Angeles de openingswedstrijd tegen Austin FC speelt. De voormalig doelman van Ajax, Willem II, Feyenoord en Club Brugge heeft een jaar onder contract gestaan bij de Amerikaanse club. In januari 2020 verruilde hij Feyenoord voor een overzees avontuur, dat ruim een jaar heeft geduurd. Vermeer beschikte in Los Angeles over een doorlopend contract.

Het Amerikaanse avontuur van Vermeer groeide niet uit tot een onverdeeld succes. De vijfvoudig Nederlands international kwam, mede door de pandemie, tot slechts vijftien officiële optredens voor Los Angeles FC. Onbetwist was hij nooit in Californië. In meer dan de helft van de wedstrijden die de club het afgelopen jaar speelde, was Vermeer bankzitter.

Vermeer breidde in de Verenigde Staten zijn prijzenkast niet uit. Wel was hij in december dicht bij de eindzege in de CONCACAF Champions League. De finale tegen het Mexicaanse UANL Tigres ging echter met 2-1 verloren.

gerelateerd