PSV had Rensch in het vizier: "Ik ben toen niet aangenomen"

PSV had Rensch in het vizier: "Ik ben toen niet aangenomen"

17 april 2021 – Devyne Rensch beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Ajax, maar had zijn eerste stappen in het profvoetbal ook in het shirt van PSV kunnen zetten. De achttienjarige verdediger liep vijf jaar geleden stage in Eindhoven en werd niet aangenomen. Ajax liet hem daarna op proef komen en de Amsterdammers zagen het wel in Rensch zitten.

Op dertienjarige leeftijd liep Rensch stage bij PSV. "Dat was geregeld via mijn jeugdtrainer bij VV Unicum in Lelystad. Ik zou vijf trainingen meedoen. Op de laatste dag was er een toernooi, maar bij die wedstrijden werd ik steeds op een positie gezet die niet mijn positie was. Ik ben toen niet aangenomen en kort erna mocht ik stagelopen bij Ajax. Bij de tweede training ben ik gelijk aangenomen. Peter den Otter en Peter van der Veen zeiden dat ik het heel goed had gedaan en dat ik mocht blijven", vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

Rensch maakte in november zijn officiële debuut voor Ajax en speelde daarna nog eens negentien wedstrijden in het eerste elftal. "Het is echt snel gegaan. Ik heb de kansen gepakt die ik heb gekregen. Al tijdens de minuten die ik kreeg in Oostenrijk. Ik heb laten zien wat ik kan. Ik ben gefocust gebleven en hard blijven werken", aldus de verdediger, die door een knieblessure nog een twijfelgeval voor de bekerfinale is.

Ondanks zijn geringe ervaring in het profvoetbal heeft Rensch nooit last van plankenkoorts. "Ik denk dat mijn vader of moeder meer zenuwen hebben dan ik. Ik heb wel een beetje spanning, maar niet heel erg. Ik zorg ook dat ik altijd goed ben voorbereid. Mijn zaakwaarnemer Mo Salem helpt me met analyses. Als je goed voorbereid bent, hoef je je minder zenuwachtig te voelen."

Door trainer Erik ten Hag wordt Rensch op meerdere posities in de verdediging gebruikt: linksback, rechtsback, in het centrum: het Ajax-talent heeft er gestaan. "Ik ben blij dat ik zo multifunctioneel ben. Als er ergens iemand wegvalt door een blessure, ben ik een van de spelers naar wie wordt gekeken, omdat ik bijna overal kan spelen. Mijn beste positie is denk ik linker centrale verdediger."

gerelateerd